Ve zdravém těle…

Stále častěji je slyšet, že společnost je obézní. Mnoho lidí trpí nadváhou, odborníci bijí na poplach. Obezita může způsobit mnoho nemocí. Dobře, ale na denní bázi ne vždy máme čas s tím něco dělat. Naštěstí existují specialisté, kteří nám mohou pomoci.

Fitness kluby neustávají a dokonce roste jejich popularita. Do jednoho z nich se tedy vyplatí zajít. A ke kterému? Pojďme nejprve online. Jeden z nich se nám musí líbit. Na místě uvidíme, jaké vybavení a instruktory vlastně mají. Profesionalita je cesta k úspěchu. V dobrém klubu vám profesionální instruktoři najdou individuální tréninkový kurz. Protože ale trénink v klubu není všechno, pomohou nám vybrat správnou stravu. Strava, která nám umožní plnit každodenní povinnosti a zároveň dosahovat výsledků.

Pokud to nezvládneme sami, pojďme za profesionálním trenérem. Díky ní budeme urostlí, svěží a spokojení se životem. A snadno odoláme každodenním těžkostem.

Ovesné vločky – proč jsou tak zdravé?

Ovesné vločky patří k levnějším produktům – 500 gramů obvykle stojí asi 2,50 PLN. V posledních letech jsou stále populárnější a mnoho kulinářských blogů obsahuje recepty, které je obsahují. Ovesné vločky se k snídani skvěle hodí – můžete z nich udělat kaši, palačinky, omeletu nebo sušenky. To vše bude chutné a opravdu zdravé. Proč je ale tento produkt pro tělo tak prospěšný?

V první řadě ovesné vločky obsahují hodně vlákniny, která zlepšuje činnost trávicího systému, pomáhá při zácpě, usnadňuje vyprazdňování a navíc zasytí na dlouhou dobu. Vláknina v žaludku bobtná, takže hlad přichází později.

Za druhé, tento produkt má spoustu vitamínů a minerálů. Je bohatý na vitamíny: E, PP, B1, B6, dále hořčík a selen. Díky tomu dodává energii a zlepšuje stav celého těla včetně pokožky, nehtů a vlasů. Díky takovému bohatství živin jsou ovesné vločky jako stvořené pro každodenní použití!

Zdravotní vlastnosti jablek

Jablka jsou jedním z nejlevnějších a nejoblíbenějších druhů ovoce. Pěstují se v Polsku a mnozí z nás je mají v sadech nebo s rodinou na venkově. Tento polský výrobek je nejen přísadou lahodných jablečných koláčů či jiných dezertů, ale především zdrojem mnoha vitamínů a minerálů. Jablka jsou k dostání po celý rok a jejich cena není nikdy vysoká, takže jsou v porovnání s exotickým ovocem výbornou volbou pro každodenní použití. Na trhu je k dostání mnoho druhů, z nichž každý si lze vybrat podle sladkosti nebo tvrdosti.

Za prvé, jablka jsou skvělým zdrojem vlákniny, látky, která podporuje peristaltiku střev a posiluje pocit sytosti. Stojí za to připomenout, že vláknina se nachází hlavně ve slupce a těsně pod ní, takže jablka byste měli jíst neoloupaná.

A co víc, obsahují pektiny, které usnadňují vylučování toxinů a kovů z těla. Jsou tedy ideální pro lidi, kteří kouří cigarety. Také bohatost vitamínů (hlavně C) činí sáhnout po jablkách výbornou volbou.