Základem stravy a tréninku je zdravý rozum

Zdravý životní styl je důležitý, chcete-li si užívat zdraví, dlouhého života, ale také dobré psychické kondice. Mnoho lidí odkládá jeho realizaci na později. Zdá se jim, že zásady zdravého životního stylu jsou omezující a těžko dodržitelné. Mezitím mají poskytovat další energii. Navíc to nemusí být prováděno se značnými náklady nebo úsilím.

Omezující dieta může být odrazující, ale pokud nemáte vážné zdravotní problémy, nemusíte ji zavádět. A ani by se to nemělo dělat. Je důležité sestavit jídelníček moudře a jíst různé produkty. Tímto způsobem zajistíte, že vaše tělo bude zásobeno všemi potřebnými ingrediencemi.

Totéž platí pro trénink. Je dobré vytvořit ambiciózní plán, ale zároveň přiměřeně přizpůsobený aktuálnímu stavu. Vyplatí se to také trochu zpestřit, například doplněním silového tréninku o protahovací cviky. Tímto způsobem se tělo posiluje na mnoha frontách. A cvičenci se tak rychle neomrzí.

Pro efektivní trénink

V současné době existuje mnoho, často velmi odlišných, pohledů na nejlepší trénink. Lékaři a sportovci na to mohou mít různé názory, ale argument se dá scvrknout na tvrzení, že dokonalý trénink neexistuje. Pokud se tímto způsobem nerozhodneme definovat efektivní trénink. Účinnost však závisí na cílech, které si sami stanovíte.

Proto vytvoření nejlepšího tréninku vyžaduje předchozí stanovení toho, čeho chcete jeho zapojením dosáhnout. Když znáte svůj cíl, můžete přesněji definovat způsoby, jak jej dosáhnout a podmínky, které pro něj vytvoří tu nejlepší atmosféru. Například lidé, kteří chtějí zhubnout, by měli cvičit ráno a ještě před prvním jídlem.

Budování svalové hmoty však bude vyžadovat trochu jiný jídelníček. Důležité je také přizpůsobit formu pohybu vlastní formě. Pokud stav spíše kulhá, není třeba tahat motyku na slunce. Je lepší začít v klidu. Podobně jako u vašich vlastních predispozic je vybrána nejlepší denní doba pro trénink.

Co jíst před tréninkem

Ve skutečnosti můžete před tréninkem sníst spoustu věcí, i když v závislosti na závažnosti vašeho zažívání budete muset poté více či méně počkat. Cvičení po těžkém jídle je nejen nepříjemné nebo únavnější, ale také nezdravé. Základem a vždy nejlepším řešením jsou produkty s nízkým glykemickým indexem. Proč?

V první řadě ovlivňují racionální využití energie z potravy. Místo dočasného vstřiku s následným prudkým poklesem dostanete palivo na delší dobu. Díky tomu bude trénink efektivnější a, což je také velmi důležité, jednoduše příjemnější. S takovou energetickou rezervou bude také možné prodloužit námahu.

Snídaně je z nějakého důvodu nazývána nejdůležitějším jídlem dne. Bez ohledu na to, zda trénujete ráno nebo jen odpoledne, je dobré se v časných hodinách zaměřit na zdravé tuky a sacharidy. Poskytnou energii na mnoho hodin. Pokud však trénujete odpoledne nebo večer, měli byste si předem dát lehké jídlo.