Je dobré užívat doplňky stravy

Existuje móda, vytvořená médii, pro užívání různých doplňků stravy. Bohužel ne každý si uvědomuje, že se nejedná o drogy a zda se od nich liší. Proto se vždy vyplatí pečlivě zkontrolovat, zda přípravek, který užíváme, je nezbytný, zda je bezpečný a jaké jsou důsledky jeho zneužití.

Doplněk a lék
Léky se berou k vyléčení stavu. Obsahují látku s léčivým účinkem. V případě doplňků k takovému působení nedochází – pouze obohacuje jídelníček. Nelze s ním zacházet jako s náhradou správné výživy. To znamená, že užívání doplňků vás nezbavuje vaší odpovědnosti udržovat zdravou a vyváženou stravu.

Kdy se vyplatí sáhnout po suplementech?
Sahat po doplňcích má smysl pouze v případech, kdy je nějaké látky nedostatek a její doplnění pouze stravou není možné. Musíte však pamatovat na pečlivou kontrolu složení doplňku a vždy jej používat v souladu s doporučeními výrobce. Díky tomu se vyvarujeme předávkování takovými látkami, které by mohlo vést k nebezpečným následkům.

Doplňky prospěšné pro srdce

Srdce je nejdůležitější sval ve vašem těle. Všechno závisí na něm. Od první chvíle díky němu žijete a je vaší povinností se o něj starat a podporovat ho v jeho tvrdé práci. Pokud srdce selže, může to vést i ke smrti. Proto je tak důležitá prevence nemocí. Neomezuje se však pouze na kontrolní či periodické prohlídky.

Je třeba připomenout, že bez šetrného životního stylu, fyzické aktivity a správné stravy srdce určitě zdravé nebude. Jeho fungování lze dnes naštěstí podpořit užíváním doplňků stravy pro kardiovaskulární systém. Tato opatření pomáhají chránit oběhový systém, regenerovat organismus, podporovat celý oběhový systém a dokonce zpomalovat proces stárnutí.

Srdce díky nim pracuje snadněji. Neunaví nás žádná fyzická námaha, protože je navíc podporován oběhový systém. Celé naše tělo má více síly a vitality. Krev správně proudí a dodává každé buňce správné množství energie, a proto jsme prostě zdraví.

Doplňky, které zvyšují imunitu

Vitamíny a mikroelementy přítomné v našem těle ovlivňují nejen vzhled a to, jak se cítíme. Zodpovídají především za imunitu a zdravý stav psychiky. Pouze správné fungování v těchto dvou sférách, fyzické a psychické, dává zdravý obraz muže, který se dokáže vyrovnat s pracovní zátěží 21. století.

Vitamín C se zdá být pro tělo nejvíce potřebný. Je zodpovědný za imunitu, udržuje správné fungování bílých krvinek a je specifickým antioxidantem. Nachází se v mnoha produktech, je snadno dostupný a chutný, ale je třeba mít na paměti, že pod vlivem kyslíku a vysoké teploty extrémně rychle shoří, takže konzumace ovoce a zeleniny často nestačí.

Klidně se však můžete podpořit doplňky stravy, které obsahují především vitamín C. Díky tomu se zvýší obranyschopnost organismu, nachlazení a chřipka nebudou hrozné a možná i po celé choroboplodné období se nám podaří vyhnout se nepříjemným onemocněním.